Sinds de geboorte van mijn twee zonen Artuur en Oskaar is mijn fotocollectie spectaculair gestegen. Een icloudabonnement stelt me gerust dat ik nog enkele jaren naar hartelust foto’s kan nemen en delen. U leest het al, digitaal heb ik foto’s in overvloed. Maar heb ik ook geprinte foto’s staan op mijn bureau? Nachtkastje? Of ergens in huis?

Ja, maar … het zijn vaak nooit de meest recente. Onze jongste, Oskaar, is 15 maand oud en zijn laatste geprinte foto dateert al van heel wat maanden terug. Dan hebben mijn vriendin en ik er een hele hoop besteld via smartphoto.be om dan uit te delen aan familieleden tijdens de hoogdagen. Maar daar blijft het dan wel even bij.

Ikzelf neem enorm veel foto’s van mijn kapoenen, want ze vreten zoveel gekke stoten uit dat je quasi constant die smartphone in aanslag moet houden. Op mijn instagramaccount heb ik ik bijna ook al 1500 foto’s gedeeld. Maar … die staan online en niet op mijn bureau, nachtkastje of ergens in huis.

De oplossing kwam vorige week in de bus gevallen. Ik had ze de dag voordien ontdekt op coolblue en dezelfde avond nog besteld: de instax mini 70 van Fuji. Met een weekendje zee in het vooruitzicht kon ik de “polaroid anno 2017” alvast eens testen. En met succes! Nog geen week ver en ons huis is eindelijk gevuld met mooie plaatjes ter grote van een creditcard. “Toverfoto’s” zoals mijn zoon Artuur ze noemt omdat je eventjes moet wachten tot hij zichzelf ziet verschijnen. De polaroid werkt op filmpjes waarmee je 10 foto’s kan schieten. Ik heb meteen een hele vracht besteld om voortaan geen mooi moment meer te missen om een leuk plaatje in ons huis te zetten.

Een absolute aanrader!

TGM

 

instax mini 70

Mijn gloednieuwe Fuji Instax mini 70.